Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 48!

Publicerad 2014-11-28 13:51:00 i Vardagen,

Även denna vecka har temat varit mat här på Kingelstad byskola. Denna vecka har vi valt att koncentrera oss på ägg och de tre sädesslagen vete, råg och havre. 
 
- Vi lite mindre barn på förskolan har ritat hönor och kycklingar. Tänk att vi får våra ägg av hönorna.  
 


 
- Vi knäcker ett rått ägg, sedan skalar vi ett ägg som är lite löskokt och ett som är hårdkokt!
 
 
 
- Det är så gott med ägg!
 
 

- Av ägg kan man även göra pannkakssmet! Pannkakor älskar alla vi barn här på förskolan. 

 
 
- Vi äldre barn i förskoleklassen har också gjort pannkakor, fast vi gjorde bananpannkakor. Bananpannkakor är nyttigare än vanliga pannkakor men smarrigt det med! 
 
 

- Vi lite äldre barn i förskolan har även pratat om sädesslagen vete, havre och råg! Denna veckan har vi lagat havregrynsgröt till frukost, vi har även bakat vetebullar till mellanmål, riktigt nyttiga med fullkornsmjöl och morötter. Efter denna månaden med temat mat, så är vi alla små kockar med kockhattarna på sne. - Allt runt omkring oss har geometriska former. Denna vecka har vi i förskoleklassen pratat mycket om trianglar, cirklar, rektanglar och kvadrater. De har lite svåra namn de där formerna men vi kan känna igen formerna när vi ser de ute på skolgården och vi kan färlägga alla formerna i rätt färg. - Ser ni! Vi har gjort två gubbar av rektanglar, cirklar, kvadrater och trianglar! 

 
 
- I veckan fick vi ett brev av en gris som inte hade några vänner. Därför bestämde vi i förskoleklassen oss för att göra några vänner till grisen av olika former. Sedan skrev vi tillsammans ett brev till grisen där vi hoppades att han blev glad för sina nya vänner. 
 


 
 
 
 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela